Välkommen till Components-Mart.com
Svenska

Välj språk

 1. English
 2. Français
 3. Gaeilge
 4. polski
 5. Afrikaans
 6. Magyarország
 7. Български език
 8. Italia
 9. Kongeriket
 10. Suomi
 11. lietuvių
 12. Eesti Vabariik
 13. tiếng Việt
 14. Dansk
 15. čeština
 16. Türk dili
 17. íslenska
 18. עִבְרִית
 19. Svenska
 20. ภาษาไทย
 21. Nederland
 22. Slovenija
 23. Slovenská
 24. Português
 25. español
 26. Melayu
 27. Hrvatska
 28. Deutsch
 29. românesc
 30. Ελλάδα
 31. සිංහල
 32. 한국의
 33. Maori
Annullera
RFQs / Order
Part No. Manufacturer Qty  
Hem > Nyheter > Arm lägger till fpga-alternativ och ny affärsmodell till DesignStart

Arm lägger till fpga-alternativ och ny affärsmodell till DesignStart

Phil Burr (vänster) och Simon George på Xilinx Developer Forum 2018,

Meddelandet i San Jose är en förlängning av DesignStart-utvecklingsportalen och markerar också en förändring i affärsläget. Phil Burr, chef för Portfolio Product Management at Ärm, säger: "Detta expanderar vad som är möjligt i fpgas, vilket ger Corex-M1 och Cortex-M3 direkt åtkomst och licensfri till fpga-utvecklare som redan är bekanta med cpu".

När du frågade varför Arm tar ett altruistiskt tillvägagångssätt utan royalties eller licensavgifter, förklarade Burr att DesignStart har använts för att utveckla en asic för prototypning och sedan använda en fpga i designen, och denna introduktion gör det lättare att utveckla fpga - helst med samma kärna som i prototypen - till tillverkningssteget.

Ändringar gjorda till Cortex-M1 för DesignStart FPGA är en ändring i AXI-gränssnittet för att göra det möjligt för användaren att designa med Vivado-miljön och kringutrustning, optimering i rörledningen för att passa fpga-strukturer och ändringar i minnesgränssnittstrukturen för att utnyttja minne i fpgas som är konfigurerade som tätt kopplade minnen TCMS).

Designers kan anmäla sig genom Vivado verktygssupport för att komma till armens webbsida för att ladda ner DesignStart FPGa för direkt åtkomst.

Cortex-M1 finns idag i DesignStart FPGA, med Cortex-M3 på grund av att vara tillgänglig i slutet av månaden. Simon George, direktör, produkt- och teknisk marknadsföring, systemprogramvara och SoC Solutions på Xilinx bekräftade att bolagets Microblaz fortfarande kommer att finnas: "Det handlar om val", säger han. "Cortex-M1 och -M3 är etablerade med ett stort ekosystem, men olika tillgänglighet och kodoptimering är mycket attraktiv för utvecklare. . . Vi vill ha båda tillgängliga och vi är engagerade i båda, säger han.